Ensam i Vildmarken

SPOILERALERT!!!

Kunde inte låta bli att skaffa ännu en streamingtjänst så att jag kunde se Ensam i Vildmarken. Har hunnit se tre avsnitt än så länge. Min favorit inledningsvis var Rick (73 år och f..d Navy Seal), men när han började prata om sina 20 knäoperationer och att han inte kan gå så bra i ojämn terräng så börjar jag fundera över hur han egentligen tänkte. Mycket riktigt så var han snabbt tvungen att åka hem pga skada. Synd, för jag tror att han hade varit intressant att följa. Min nya favorit blev Nicole (29 år och anläggningsdykare), positiv och verkar klara sig bra. Hon ger inte intryck av att ha så mycket erfarenhet, men verkar ha en rejäl dos sunt förnuft jag älskar hennes sätt att vara. Tur med fisket har hon haft hittills också. Jonas (37 år och naprapat) är också en skön typ som verkar ha en bra inställning och mest verkar njuta av ensamheten än så länge. I övrigt så blir man ju lite förvånad över hur vissa i princip gråter och saknar familjen efter bara någon dag ensamt, gråter och säger förlåt när de ska avliva fisken som de fångat och rent allmänt inte verkar ha gjort någon ”hemläxa” alls inför detta äventyr. Googling och testa praktiskt allt man kan inom göra upp eld, bygga skydd, ätbart i naturen, fiske och överlag överlevnad i naturen borde ha varit en självklarhet innan avresa. Samtidigt är det lite intressant som tittare att se just alla misstag som görs, att se åtta personer som alla visste hur man löste alla problem skulle nog inte vara ”bra TV”. Hittills har vädret varit bra, även om det varit kallt så det som har varit mest avgörande hittills är hur bra de har lyckats med fisket. Utöver fisk så verkar de inte fokusera särskilt mycket på att leta efter något ätbart på land, en av deltagarna hittar kantareller dag sju(!) – varför har man inte letat mer efter sådan mat tidigare? Svamp, bär och annat borde det ju finnas en del av i oktober. Man fick också se tydligt vad matbrist kan orsaka i tredje avsnittet när en deltagare fick åka hem pga att han huggit yxan i tummen.

Jag har försökt leta efter, men inte hittat, någon utrustningslista på vad de har med sig. Verkar ändå som att de har med sig en egen ryggsäck med kläder (något mer?) och alla får ett utrustningspaket med tarp, presenning, kniv, yxa, såg, matkärl, eldstål, ??? Hade varit intressant att se framförallt vad de fick ta med sig själva för där verkar de ha valt lite olika lösningar.

Ska bli spännande att se hur det går för alla och jag kommer säkert att återkomma efter att jag sett alla avsnitten med lite mer åsikter och reflektioner.

2 reaktioner på ”Ensam i Vildmarken

  1. Pingback: 100 days wild – prepp på mitt sätt

  2. Danne

    Har gjort samma eller liknande iakttagelser som dig. Nicole är en favorit, men hon verkar att ha drabbats av svår hemlängtan, hoppas att hon kopplar på vinnarskallen. ”Ambulanstjejen” leder väl, som sagt, i psykligan, har gjort mest rätt hitintills av de tävlande(?). Den sk. guiden… kan knappast göra sig ett namn som inredningskonsult i det fria? Napp-ra-paten, vinner förmodligen testet som säsongens gulliplutt?. Förövrigt verkar pojkarna vara minst sagt klent begåvade vad gäller nätkunskap.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar