Användbara krukväxter på fönsterbrädan?

Kan man odla lite inne på fönsterbrädorna utan att det ser ut som värsta drivhuset? Ätbara krukväxter istället för vanliga krukväxter. Jag menar alltså inte sådant som senare ska planteras ut, utan sådant som helt enkelt ska vara lite mer preppiga krukväxter inomhus. Just nu har jag planterat en salladsplanta (köpt i mataffären) i en kruka som jag har i köksfönstret, men det är allt. Inte särskilt imponerande….  Det går att ”skörda” sallad och den håller sig fräsch längre eftersom den är planterad ordentligt och inte bara i den lilla fjolliga krukan som den är i när man köper den. Olika kryddor skulle ju gå, men vi äter inte sådant så det känns bara onödigt just nu. Det måste alltså vara något som trivs inomhus, passar bra i en kruka och är något som vi i familjen äter.

Jag har testat avokado, kämpade med mina två plantor i över tre år men insåg att det aldrig skulle bli några avokadofrukter på dem så de hamnade tillslut i komposten. Väldigt synd för det hade varit väldigt användbart och gott.

Kommer verkligen inte på något riktigt bra som inte blir alltför stort. Någon som har några bra förslag?

 

Annonser

3 reaktioner på ”Användbara krukväxter på fönsterbrädan?

  1. Fingerborg

    Jag har själv odlat chili (piri piri) på fönsterbrädan. Tog frön från frukt i butik. Har även ett par Aloe Vera plantor. Bara att bryta av ett blad om man har bränt sig eller annat. Har en kylande o läkande effekt.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s