Terrordåd

Nu har fredagens terrordåd i Stockholm hunnit sjunka in och jag kan se på händelsen med främst fakta som information samtidigt som spekulationer och ryktesspridning har fått kliva åt sidan. Jag lider naturligtvis med de drabbade men ser även mycket positivt mitt i allt elände. Svenska folket, och då främst stockholmarna, ställde verkligen upp och visade sig från sin bästa sida. Jag är djupt imponerad! Naturligtvis även imponerad av polis och räddningstjänst som verkligen visar vad de kan och vad de går för. Hoppas att detta visar för alla att de är värda bättre villkor än vad de har!

Mina preppertankar kring detta då? Främst så kan jag inte låta bli att undra hur jag själv skulle reagera i en liknande situation. Skulle jag behålla viss sinnesnärvaro och hjälpa så gott jag kan, eller skulle jag bara ”stänga ned” och inte ta in situationen, eller skulle jag i panik bara springa därifrån? Det kan man naturligtvis aldrig veta förrän man varit med om en sådan situation. Jag vill naturligtvis tro att jag skulle hjälpa till, jag har ju oftast dessutom med mig viss utrustning för att kunna hjälpa till (första hjälpen, vatten, ngt ätbart), men sanningen är att jag aldrig har varit i närheten av att uppleva något liknande så jag har egentligen ingen aning. Det jag vet är att jag har en hel del brister i min kunskap för en sådan här situation, men å andra sidan kan jag tänka mig att det viktigaste är att man stannar och behåller ett visst lugn och gör något överhuvudtaget. Jag kan ändå konstatera att jag har en viss förberedelse för detta, även mentalt eftersom jag ändå har tänkt tanken att det kan hända. Hoppas att fler tänker till efter detta.

Tyvärr så tror jag inte att vi i framtiden kommer att vara lika förskonade från denna typ av händelser. Det går inte att skydda sig från att en enskild person som agerar i princip på egen hand gör något sån’t här och jag tror tyvärr att det kommer att bli vanligare. Viktigt också att inse att det är sådana här fruktansvärda och vansinniga dåd som de flesta av våra flyktingar har flytt ifrån och de sympatiserar inte med IS eller några andra terrororganisationer, de vill bara vara trygga.

Ta hand om er därute och var snälla mot varandra!

 

Annonser
Terrordåd

2 reaktioner på ”Terrordåd

 1. Nyfiken på prepping skriver:

  Det är naturligtvis sant att de flesta som kommer som flyktingar inte sympatiserar med IS eller liknande, men det är *också* sant att om Sverige inte haft extremt slappa asyllagar(inklusive hela tre instanser för överklagan) så hade händelsen aldrig hänt.

  Det är viktigt att inte blunda för verkligheten. Dessutom är det stora problemet med 3:e världsinvandring inte terror i första hand utan väldigt regressiva värderingar och klanmentalitet. Förvånad hur en person som du som är involverad med prepp kan vara så sjukligt naiv. Kanske en typisk svensk åkomma.

  Gilla

  1. Visst håller jag med om att vi inte hanterar flyktingarna bra, på många olika sätt. Brottslingar, ev terrorister och de som inte klarar av att följa svensk lagstiftning ska inte få stanna här. Men jag tror fortfarande att den stora massan inte tillhör dessa kategorier.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s