Självförsvar som prepp?

Funderar på att börja på en självförsvarskurs nästa termin. Hittade en ”fightclub” som har pass i självförsvar samt även MMA. Inte för att jag någonsin kommer att bli någon MMA fighter, men teknikerna kan vara bra att kunna och jag tror att det är ganska rolig träning. Först fokus på självförsvar där det tydligen lärs ut olika sätt att undkomma och försvara sig mot angrepp från en eller flera angripare, sedan kan jag fortsätta på något av nybörjarMMA passen för att fortsätta träna på försvar och kanske även lära mig att skrämma bort någon 🙂 Inte en helt tokig kunskap varken före eller efter SHTF. Normaltillståndet i omvärlden just nu verkar ju vara att vad som helst kan hända så lite kunskap om hur jag försvarar mig själv och mina nära och kära vid ett ev påhopp verkar bli mer och mer nödvändigt. Vid SHTF så är det troligtvis ännu mer nödvändigt. Bara att prioritera in i mitt träningsschema.

Hur tänker ni andra kring detta med att kunna försvara er? Jag tänker som så att man inte kan lita på att polisen har resurser att upprätthålla ordningen vid en krissituation, de har ju inte ens resurser nu på vissa ställen. ”Safety in numbers” funkar säkert bra i de flesta fall, men då ska man ju också ingå i en större grupp. Att se till att man själv har så bra förutsättningar som möjligt anser jag är den bästa lösningen, att man sedan får fördelar genom att vara flera blir då bara en bonus.

Annonser
Självförsvar som prepp?

6 reaktioner på ”Självförsvar som prepp?

 1. Jag har också liknande funderingar ang. självförsvarskurs. Som det är nu så känner jag mig väldigt osäker och nästan rädd när jag går hem från stan (promenad på 6-7 minuter).
  Kroppen är inte heller vad den skulle vara så jag undrar om jag en skulle klara av att gå en sådan kurs, kanske ska ta den enkla vägen och skaffa pepparspray eller tårgas.
  Tål att funderas på.

  Gilla

  1. Tror att nästan vem som helst klarar av att gå en självförsvarskurs, det är nog lite så de är uppbyggda. Sedan kan ju vissa personer ha förutsättningar att bli bättre än de andra, men så är det väl alltid. Tycker du ska satsa på en kurs, den kan du aldrig glömma hemma eller tappa. Pepparspray och tårgas är väl dessutom olagligt och det känns onödigt att åka dit på något sådant.

   Gilla

 2. Ernst skriver:

  Pepparspray och försvarsspray är INTE samma sak. Så kallade försvarsspray är inte i närheten av lika effektiva. Pepparspray går under vapenlagstiftningen och är inte tillåtna att bära utan tillstånd (dvs tex polis, viss militär, personal inom kriminalvården får bära).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s