Inför vintern

Hua, nu är det höst på riktigt. Kallt och mörkt och massor av färger på träden. Med hösten och mörkret kommer även en ökad benägenhet att fylla på skafferiet lite extra. Även maken blir lite mer inställd på att fylla på lagren ordentligt, även om det i hans fall ofta rör sig om att han vill ha extra många chokladkakor hemma. Det beror säkert på att man tydligare inser att man inte vill åka iväg och småhandla skitsaker när det inte är så trevligt väder ute. De viktiga sakerna har vi alltid en bra beredskap på, men nu är det även väl påfyllt med  de lite mer lyxbetonade sakerna, de som man egentligen kan klara sig utan. Snart så kommer han väl hem med ett lass med värmeljus och blockljus också, trots att vi har massor, men det är bara bra. Det går åt mängder av ljus den här årstiden. Det är tur att vi är inriktade på lite olika saker, då blir resultatet i slutänden väldigt heltäckande.

Mest nöjd inför kommande vinter är jag att jag i slutet av förra vintern såg till att fynda ordentligt på rean. Nu har jag en rejäl, tjock dunjacka, varma vinterstövlar (Icebug) och lite andra varma kläder av det dyrare slaget (som köptes ganska billigt). Det ska ju bli rejält kallt denna vinter spår de, så då är jag förberedd. Hatar att inte vara tillräckligt varmt klädd! Lager på lager principen i all ära, men det finns en begränsning av hur många lager man får på sig och jag kan vara ganska frusen av mig när det är -20 grader ute. Vi brukar även försöka vara ute så mycket det går på vintern och grilla korv, åka pulka, åka slalom osv så att ha kläder som passar alla väder är bra. Det kan ju även hända något så att man blir tvungen att ge sig av hemifrån när det är som kallast ute så då är det bra att vara utrustad för det klädmässigt.

Kvar att bunkra upp inför vintern är att fylla på bränsleförrådet till fotogenvärmaren, den är vår viktigaste värmekälla om det skulle bli elavbrott.

Annonser
Inför vintern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s