Panik i trafiken

Tittade på Independance Day igår och funderar lite över hur sjutton jag ska kunna ta mig någonstans om det skulle inträffa någon kris som innebär att man måste fly från sitt hem och från stan. Om det bara gäller att ta sig från stan (men inte nödvändigtvis så mycket längre) så är tanken att vi tar oss till mina föräldrar som bor några mil utanför stan. Men det kommer inte att gå att ta sig någonstans med bil, vi bor alldeles för ”instängt” för det. Med andra ord så är vi hänvisade till cykel (i bästa fall) eller fötterna. Det i sin tur innebär att vi inte kommer att kunna ta med oss de ack så nödvändiga förråden som vi har i så stor utsträckning. De flesta filmer/TV serier med något katastroftema illustrerar detta på likartade sätt, och jag tror inte att det är speciellt orealistiskt att tro att det nog stämmer ganska bra. De flesta tänker nog automatiskt på bilen om de måste fly och bara genom att titta på hur trafiken i vanlig rusningstid ser ut så är det lätt att föreställa sig hur en massa stressade förare skulle bete sig – olyckorna och därmed trafikstoppen skulle nog rada upp sig väldigt snabbt.

Hur tänker andra kring detta? Om man bunkrar stora förråd då måste ju tanken också vara att man tänker stanna kvar där man är. Om man har en BOL, då gäller det att den inte ligger alltför långt bort. Alla har vi olika förutsättningar, men även om man normalt är en mycket vältränad och uthållig person så kan man pga tex skador få helt andra förutsättningar. Om det tar 2 dagar med cykel och en vecka till fots under normala förutsättningar, går det då ens att ta sig dit om man är skadad?

Nä, blir allt mer säker på att min plan är vad som skulle fungera bäst för mig. Att helt enkelt köpa ett boende som jag kan stanna kvar i. Hoppas inte att katastrofen ligger alltför nära i tid bara, för då är jag körd!

Annonser
Panik i trafiken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s